Gepost op

Een Crosstrainer kopen

Er zijn veel verschillende crosstrainers op de markt. Veel crosstrainers hebben programma’s en meten je hartslagfrequentie en de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand. Dit zal je helpen om je Workouts effectief te plannen. Maar wat is er zo geweldig aan Crosstrainers, en waarom zou je er een aanschaffen voor in huis?

Voordelen van de crosstrainer

Wanneer je een crosstrainer in huis hebt zal je sneller gemotiveerd zijn om er op te stappen. Je hoeft niet eerst helemaal naar de sportschool. Dit bespaart je ook nog eens veel tijd. Je hebt dus eigenlijk geen excuus meer om niet te gaan sporten.

De crosstrainer is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je hart. Als jij regelmatig op de crosstrainer stapt, versterk je je bloedsomloop, je verlaagt je cholesterol, en je versterkt je hart. De crosstrainer bespaart ook je gewrichten. In tegenstelling tot hardlopen hoeven je knieën en enkels bij een crosstrainer geen klappen op te vangen. Je gewicht wordt ook goed verdeeld over beide benen. Een kans op een blessure tijdens het gebruiken van een crosstrainer is dus minimaal. Sterker nog: Het is de ideale Workout wanneer je aan het herstellen bent van een blessure.

Afvallen met de crosstrainer

Gewicht verliezen kan echt een gevecht zijn. Vooral wanneer je veel overgewicht hebt is het belangrijk om een Workout te vinden die niet teveel druk geeft op gewichten. Een crosstrainer kan je de ideale Workout geven. De wat betere crosstrainers meten je hartslagfrequentie. Hierdoor kan je goed in de gaten houden of je niet te hard van stapel loopt, of dat je er juist een schepje bovenop moet doen. Een geschikte hartslagfrequentie is ongeveer 70% van je maximale hartslagfrequentie. Als je pas begint, is het belangrijk om rustig te beginnen. Neem tien minuten de tijd om in te lopen. Vervolgens kan je de intensiviteit van je Workout wat verhogen. Wanneer je gewicht wilt verliezen zal een keer per week sporten niet veel helpen. Het is belangrijk om minstens twee a drie keer per week te sporten.